Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

HET BELANG VAN SEO

Afhankelijkheid van Google
Veel bedrijven zijn tegenwoordig ontzettend afhankelijk van Google. Ik weet niet zo de statistieken, maar ik kan veel bedrijven aanwijzen die kunnen opdoeken als zij uit de indexering van Google worden gezet. Er zijn zelfs bedrijven die nu op verschillende termen in een top 3 positie staan en als zij verder wegzakken kunnen zij de deuren sluiten. Of op zijn minst flink downsizen.

Meerwaarde
Zorg als bedrijf dat je ook meerwaarde creëert voor je bezoekers. En zorgt dat de bezoeker deze meerwaarde snel ziet! Op deze manier zal de bezoeker eerder uit zichzelf terugkomen. Als je op deze manier loyaliteit creëert, zal je natuurlijk minder afhankelijk worden van Google en andere zoekmachines.

Cross mediaal
De afhankelijkheid van Google kan je ook beperken door je bedrijf of merk te promoten via andere kanalen. Zowel online als via conventionele media! Denk aan abri’s, flyers of guerrilla acties. Verwijs natuurlijk hier ook weer naar je (actie)website. Voor online adverteren heeft Google met Adwords ook een grote markt in handen, maar er zijn ook diverse andere platforms die mogelijkheden voor online adverteren bieden. Wat dacht je van pre-rolls op uitzending gemist of banners op websites waar jouw doelgroep komt. Maar ook HIER heeft Google al goed op ingespeeld. Tegen betaling kan je via Adwords, en dan specifiek het display netwerk, heel makkelijk adverteren op ontzettend veel websites waar jouw potentiële klanten komen. Na een paar simpele klikken wordt een campagne volledig geautomatiseerd uitgerold! En met Youtube (dat van Google is) zijn er natuurlijk erg veel mogelijkheden.

Belang hoge positie in Google

Bron doorklikpercentages: Optify

Update: inmiddels zijn er diverse onderzoeken met andere resultaten.
Zie bijvoorbeeld hier.

Ga naar Stap 3 > Off Page SEO

Stap 1 Zoekmachine optimalisatie, de basis 

Stap 2 Het belang van zoekmachine optimalisatie

Stap 3 Off Page SEO

Stap 4 Black Hat VS White Hat SEO

Leave a Reply