Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Off page SEO

linkbuilding strategieLinkbuilding
Linkbuilding is het toverwoord. Een goede linkbuilding strategie is misschien nog wel belangrijker dan een zoekmachinevriendelijke website. Dit houdt in dat je op een zo natuurlijk mogelijke/lijkende manier zo veel mogelijk relevante linkjes naar je pagina/website creëert. Veel, relevant en natuurlijk zijn de belangrijke woorden hier.

Veel linkjes
Als een website populair is, zullen ook meer mensen een linkje naar deze website plaatsen. Het is dus heel logisch dat Google websites hoger waardeert als er hier meer naar wordt verwezen. Zorg dus dat je zoveeeeeeeeeeeeeeeeel mogelijk linkjes naar je website krijgt.

Relevante linkjes
Om te weten WAT men dan zo leuk vindt aan je website, kijkt Google ook naar de pagina’s waar het linkje staat. Heb jij een website die gaat over “Zoekmachine Optimalisatie” terwijl de pagina waar vandaan gelinkt wordt gaat over “Aambeien” zal de link een stuk minde waarde hebben. Gaat de pagina waar het linkje staat ook over “Zoekmachine Optimalisatie”, dan herkent Google dit en zal je website hoger waarderen op dit woord. Het is ook nog zo dat als websites die door Google al een hoge waardering hebben een link naar jouw website plaatsen, het linkje nóg meer waarde heeft. Als Wikipedia bijvoorbeeld een link naar jouw website plaats, zal je website blijkbaar belangrijker zijn dan dat slager op de hoek een linkje naar jou plaatst.

Natuurlijke linkbuilding
Doe linkbuilding op een zo divers mogelijke manier. Zoals je website aanmelden bij startpagina’s, aanmaken van Social Media accounts waarbij je een link naar je website plaatst, aanmelden bij portalen, plaatsen van artikelen/persberichten op nieuwssites, etc. Bij een diverse linkbuilding lijkt dit een natuurlijke weg te hebben gevonden bij het bestaan van de website.

Goede linkbuilding is tijdrovend en wordt vaak als saai gezien. Maar als je de effecten er van terug ziet, wordt het al snel een stuk leuker!

Ga naar Stap 4 > Black Hat VS White Hat SEO

Stap 1 Zoekmachine optimalisatie, de basis 

Stap 2 Het belang van zoekmachine optimalisatie

Stap 3 Off Page SEO

Stap 4 Black Hat VS White Hat SEO

Leave a Reply